Ekologicznie znaczy lepiej
W dzisiejszych czasach pragniemy odżywiać się nie tylko dobrze, ale przede wszystkim zdrowo. Wybierając produkty spożywcze należy zwracać uwagę nie tylko na sam produkt i jego teoretyczne wartości odżywcze, ale przede wszystkim na jego jakość. Jest przecież ogromna różnica pomiędzy, na przykład warzywami uprawianymi na farmie, a tymi uprawianymi w sposób ekologiczny, wykorzystując do tego celu naturalne nawozy do roślin np. marki BioBizz.
Naturalne metody upraw są bardzo przyjazne dla środowiska, ponieważ dbają o czystość gleby oraz drzew. Dlatego właśnie warto również używać nawozów marki BioBizz. Inną ważną kwestią jest jakość produktów. Niestety, ale wyhodowane na sztucznych nawozach warzywa i owoce posiadają nie tylko o wiele mniej smaku, ale również wartości odżywczych od swoich ekologicznych odpowiedników. Warzywa te są bardzo często przerośnięte, naszpikowane ogromną ilością chemii. Dzięki temu oczywiście wyglądają o wiele ładniej oraz mogą być przechowywane o wiele dłużej. Doskonałym przykładem są piękne malutkie pomidorki cherry, które zimą w mojej lodówce leżały przez 3 tygodnie i nadal były zdatne do zjedzenia. Czy tak zachowuje się świeży pomidor latem? Nie mówiąc o tym, że warzywa te tracą swój smak. Z każdym kolejnym rokiem ze zgrozą można zauważyć, że warzywa i owoce importowane oraz hodowane sztucznie na farmach tracą swoje walory smakowe. Stają się bardziej wodniste i bezsmakowe.
Odżywianie się zdrowo może być o wiele smaczniejsze i przyjemniejsze jeśli wykorzysta się do tego naturalnie uprawiane owoce i warzywa. Mają one o wiele więcej walorów odżywczych oraz smaku. Nie zawierają do tego chemii, która jest niezwykle szkodliwa dla naszego zdrowia i może przyczynić się do powstawania w przyszłości wielu różnych chorób. Dlatego tak warto dbać o wysoką jakość spożywanych przez nas posiłków, ponieważ zdrowie i życie mamy tylko jedno.