Pyszny kebab
Każdy z nas marzył na pewno kiedyś o otworzeniu własnej restauracji czy baru. Wszyscy mamy swoje ulubione potrawy, które staramy się jeść jak najczęściej. Wielu z nas pragnie podzielić się nimi ze światem! W końcu są najsmaczniejsze, a jeśli przy okazji się na tym coś zarobi – super! Jeśli jednak Twoje pragnienia to coś więcej niż zwykłe marzenia i mrzonki – weź się do roboty! Jeśli marzysz o otwarciu nowego kebaba w Twoim mieście to na co czekasz? Koniecznie to rób! Życie mamy tylko jedno, a marzenia warto spełniać! Dlatego czym prędzej zabierz się do planowania. Najpierw ustal budżet. Policz ile pieniędzy masz do dyspozycji i ile możesz ewentualnie pożyczyć. Może nawet znajdzie się jakiś inwestor? Pamiętaj, że będzie Ci przede wszystkim potrzebny lokal, a także wyposażenie gastronomii. Oczywiście najlepiej kupić sobie lokal, ale nie każdego na to stać. Zacznij więc od wynajmu. Musisz oczywiście uwzględnić w kosztorysie także wyposażenie kebaba. W końcu nie zrobisz dobrego kebaba w bułce z baraninką jeśli nie będziesz miał do tego specjalnego urządzenia! Urządzenia do kebaba nie są niestety najtańsze, ale bez nich nie ruszysz z miejsca! Oprócz tego musisz pamiętać o reklamie. Jeśli Twój lokal nie znajduje się w centrum miasta to nikt go nie znajdzie bez odpowiednich drogowskazów i reklamy! Dlatego postaraj się o bilbordy i banery przy drodze. Dzięki temu głodni kierowcy zatrzymają się u Ciebie by rozkoszować się pysznym kebabem! Pamiętaj, że musisz dbać o czystość w lokalu i o świeże produkty. Uwierz mi, że oszczędzanie na składnikach się nie opłaca! Ludzie zrażą się do Twojego jedzenia jeśli będzie ono niesmaczne i nieświeże! Dlatego lepiej mieć trochę wyższą cenę i dobrej jakości jedzonko niże karmić ludzi byle czym! Warto mieć także swój uniwersalny przepis na specjalność szefa kuchni!